четвртак, 13. август 2015.

Krem sa breskvama

Kako počne leto i paklene vrućine tako i ja počnem da pribegavam pravljene teških torti i kolača koji se peku i prave po pola dana.Zato je leto rezevisano za lagane deserte sa osvežavajućim voćem i nekim laganim kremom.Ranije su to uglavnom bili kremovi sa malinama ili jagodama a ovaj put sam se odlučila za nesto drugačije.Trebao mi je desert koji će biti gotov veoma brzo i koji se pravi jednostavno.U kući sam imala slatku i kiselu pavlaku i počela sa pravljenjem.U ovaj krem nisam dodava šećer jer je pavlaka već zasladjena i nije bilo potrebno dodavati ga.Krem je bio gotov za manje od 10 minuta.Kad se krem ohladio(bilo mi je potrebno nekih pola sata)bio je spreman za posluživanje.Ukućani su uživali u njemu.

   

Potrebni sastojci:jedna slatka pavlaka,2 kašike kisele pavlake,nekoliko kapi ruma,5 breskvi
Način pripreme:
Slatku pavlaku(za ovaj krem je najbolja polimark slag krem) umutiti mikserom.Kad pavlaka postane čvrsta dodati kiselu pavlaku i nekoliko kapi ruma(rum nemora da se stavlja ali se meni svidja kombinacija ukusa).Mutiti još malo mikserom da se sve sjedini.
3 brsekve oljuštiti i iseckati na komade.Dodati kremu i mutiti dok se breskve ne izmešaju sa kremom.
Umućeni krem ostaviti u frižider da se ohladi.
Poslužiti u ćašama i ukrasiti sa komadićima breskve.Po želji na dno čaše se moze staviti keks ili piškote.

Od ove količine izadje 6 porcija.


Prijatno!!!

Нема коментара:

Постави коментар